Anti Spin

Film Zavjera će otkriti mnogo nepoznatih činjenica

U konkurenciji sa 220 prijavljenih filmova iz 20 zemalja Radončićev film “Zavjera” uvršten je među 16 najboljih koji se takmiče za nagradu “Srce Sarajeva”. Dugometražni dokumentarni film “Zavjera”, crnogorskog autora Šekija Radončića, je selektovan u zvanični program Sarajevskog filmskog festivala. Radončić je kazao da film prikazuje period kada se Crna Gora našla na ivici ambisa. “Odnosno projektovanog građanskog rata koji bi trebao biti gori od svih viđenih u posljednje vrijeme”, rekao je on.

Dodao je kako se u filmu govori o tome kako nijedna vlast nije vrijedna građanskog rata a pogotovo kada se izvode u režiji stranih sila. Istraživanje za film Radončić je počeo neposredno nakon parlamentarnih izbora 2016. godine.

On je kazao da će fim otkriti mnogo činjenica i detalja ali i da će dovesti do boljeg sagledavanja onogo što je trebalo da se dogodi u Crnoj Gori oktobra 2016.

90 minuta filma će pokazati mnogo više nego što su pokazale stotine i stotine sati televizijskog prenosa suđenja, pogotovo ako uzmemo u obzir uplitanje proruskih medija koji su godinama obmanjivali crnogorsku javnost kada je u pitanju taj slučaj”, zaključuje Radončić.

Film prikazuje pokušaj državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, a premijerno će biti prikazan 15. avgusta, prvog dana takmičarskog programa za dokumentarne filmove.