Intervjui

Svjetska premijera filma Šekija Radončića na Sarajevskom filmskom festivalu „Zavjera“ u konkurenciji za nagradu „Srce Sarajeva“

Radončićev film traje 90 minuta, a sniman je u Crnoj Gori, Srbiji i na Kosovu. Biće prikazan 15. avgusta, prvog dana takmičarskog programa za dokumentarne filmove što će ujedno biti i svjetska premijera „Zavjere“. Dugometražni dokumentarni film „Zavjera“, crnogorskog autora Šekija Radončića, izabran je u zvaničnu selekciju 26. Sarajevo film festivala 2020. godine, objavljeno je na sajtu tog festivala.

U konkurenciji 220 dokumentarnih filmova, iz više od dvadeset država, Radončićev dokumentarni film o pokušaju državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, u produkciji „Dokumenta“ iz Podgorice, uvršten je među šesnaest filmova koji konkurišu za nagradu „Srce Sarajeva“. Fim će biti prikazan prvog dana takmičarskog programa za dokumentarne filmove, 15. avgusta, što će ujedno biti i svjetska premijera „Zavjere“. Radončićev film traje 90 minuta. Sniman je u Crnoj Gori, Srbiji i na Kosovu.

Film govori o tome kako se na putu male Crne Gore u NATO ispriječila velika Rusija i kako su moskovski agenti pokušali da organizuju državni udar u našoj državi na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Kako se ističe u sinopsisu filma, cilj je bio ukloniti prozapadnog premijera Mila Đukanovića i instalirati prorusku vlast.