Anti Spin

Snimak nadzorne kamere: Pogledajte obračun Radončića i Perovića u Delti

Crnogorski biznismen Milo Perović, koji je u Delti 15. novembra prošle godine više puta nasrtao na novinara Šekija Radončića i vrijeđao ga, nedavno je kažnjen novčano sa 1.500 eura.

CdM objavljuje snimak nadzorne kamere u Delti na kome su navedeni i iskazi svjedoka. Presudu Peroviću izrekla je sutkinja Nevenka Kovačević, a na izricanju presude nije se pojavio okrivljeni, kao ni njegov branilac Branislav Lutovac, iako su uredno obaviješteni.

„Perović kažnjen hiljadu i po eura zbog napada na Radončića“

Radončić je iznio završne riječi i nazvao proces “kontaminiranim”.

“U njemu je sve učinjeno kako bi se od pravde direktno zaštitio napadač Milo Perović, a indirektno naručilac tog napada, njegov rođeni brat Miodrag Perović, suvlasnik koncerna Vijesti”, kazao je Radončić.

Ocijenio je da se ovakvom presudom “otvara lov na sve novinare u Crnoj Gori”.

Prema navodima prijave, Perović je Radončiću prijetio i vrijeđao ga na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Radončić je kazao da je Perovićev “osvetnički i šovinistički napad” kvalifikovan kao najobičnije narušavanje javnog reda i mira, a ne, kako je istakao, napad na slobodnog novinara zbog njegovih napisanih i čak nenapisanih tekstova, te njegove vjeroispovijesti.