Interviews

ŠEKI RADONČIĆ REVEALS THE BACKGROUND OF THE ADOPTION OF PROSECUTOR’S LAWS: “This is the BIGGEST VICTORY OF RUSSIA in Montenegro after the parliamentary elections!

“Usvajanje tužilačkih zakona u crnogorskom parlamentu je najveća pobjeda Rusije nakon one na parlamentarnim izborima krajem avgusta prošle godine”, kazao je, komentarišući usvojene izmjene tužilačkih zakona, novinar i publicista Šeki Radončić. “Usvajanje izmjena tužilačkih zakona je direktna osveta Milivoju Katniću, specijalnom državnom tužiocu, zbog procesuiranja Šišmakova, Popova, ruskih agenata i ostale družine i poruka ne samo građanima Crne Gore nego i Evropskoj uniji i Americi koja glasi: ‘Mi smo glavni u Crnoj Gori.’ To je suština usvajanja spomenutih zakona”, kazao je Radončić.

On je siguran da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović neće potpisati ovaj zakon u ovoj formi i na ovaj način preciziran, jer bi to bilo kršenje Ustava Crne Gore i jer bi to bio izdajnički čin.

Radončić je uvjeren da Đukanović neće potpisan ovaj zakon, jer je on istovremeno i antievropski i anticivilizacijski.

Na konstataciju da su tužilački zakoni usvojeni bez prisustva opozicije i da sadašnja vlast saopštava da su oni upravo demokratski, Radončić odgovara da oni iskreno tako misle, smatrajući da je demokratija ovo što oni danas rade. A to je gaženje Crnogoraca po ulicama, davanje Crnogorcima otkaza, tjeranje s posla Crnogoraca svih vjera i nacija, koji su za suverenu Crnu Goru, dakle građana CG kojima je ona jedina država.

“Ovoga puta se čišćenje vrši na način da, ko je za suverenu Crnu Goru, taj treba da leti, ne samo s posla nego i iz države.


Dakle, ovo je njihovo shvatanje demokratije. To je shvatanje iz 17. vijeka, preciznije srednjeg vijeka, tako da će sadašnja vlast nastaviti u tom pravcu. Ja stvarno ne znam koliko će Crnogorci još biti trpeljivi i dokle će još moći da izdrže zulum ove vlasti“, poručio je Radončić.