Anti Spin

Podgoričanin kažnjen zbog vrijeđanja uglednog novinara Šekija Radončića: ‘Operi zube, Turčine…’

Seki Radoncic

Sud za prekršaje u Podgorici proglasio je krivim Dragana Dragovića iz Podgorice zbog vrijeđanja uglednog crnogorskog novinara i publiciste Šemsudina Šekija Radončića na vjerskoj osnovi.

Prema sudskoj odluci, Dragović je ovim počinio prekršaj „kršenja javnog reda i mira“.

Radončić je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio navedenu informaciju.

Sudija suda u susjednoj Crnoj Gori, Radoš Marinković, osudio je Dragovića na 500 eura (977 KM) kazne, jer je, potpisan punim imenom i prezimenom, postavio uvrjedljiv komentar ispod Radončićeve političke analizeobjavljene na našem portalu, Radiosarajevo.ba, a koju je prenio portal crnogorski Standard.

„Operi zube Turčine, dolazi moj k…. u kontrolu“, naveo je, kako je utvrđeno, Dragović vrijeđajući oštećenog Šekija Radončića“.

Radončić je u spomenutom tekstu kritizirao rad i katastrofalne učinke „apostolske vlade“ Zdravka Krivokapića, zaključujući kako je Crna Gora na udaru agresivnih velikosrpskih bojovnika.

Inače, Dragović je, u podužoj prepisci koju je vodio u komentarima sa policijskim starješinom MUP-a CG, Dejanom Jankovićem, naveo i kako u svojoj stolarskoj radionici „plete korpu ovom pjesniku“, to jest Radončiću. Što je starješina u MUP-u CG označio sa “sviđa mi se”. To je cijelom slučaju dalo širu dimenziju.

Sudija Radoš Marinković taj dio, kao druge dijelove komunikacija koji se mogu karakterisati kao prijeteći, na suđenju Dragoviću nije razmatrao. Do procesuiranja Dragovića je došlo na intervenciju borca za ljudska prava Saše Zekovića kao i Crnogorskog helsinškog odbora za ljudska prava. Oni su o upućenim prijetnjama Radončiću obavijestili javnost, Upravu policije, kao i Vrhovnu državnu tužiteljicu Crne Gore.

Preuzeto sa www.radiosarajevo.ba