Intervjui

Radončić: Rusija na Balkanu napravila veću štetu nego pet neprijateljskih ofanziva

“Crna Gora je do prije godinu bila suverena, a za vrijeme nove vlasti je, nažalost, došla na nivo banana države u smislu da po njoj defiluju razni agenti, službe, ambasadori. Međutim, imate ljude koji se dobronamjerno miješaju, ali i one koji to čine zlonamjerno“

Novinar i publicista Šeki Radončić kazao je sinoć, gostujući na Gradskoj Televiziji, da u Crnoj Gori postoji strani uticaj koji je u posljednjih godinu državu doveo u tešku poziciju.

“Crna Gora je do prije godinu bila suverena, a za vrijeme nove vlasti je, nažalost, došla na nivo banana države u smislu da po njoj defiluju razni agenti, službe, ambasadori. Međutim, imate ljude koji se dobronamjerno miješaju, ali i one koji to čine zlonamjerno“, ocijenio je Radončić.

Smatra da Rusija i Amerika imaju svoje interese, ali se razlikuju u namjeri.

“Amerika je shvatila koliko je stanje u regionu haotično. Mislim da neke sile djeluju kao vatrogasci, a drugi kao piromani. Od 2015. Rusija je uplela prste u sva loša dešavanja u Crnoj Gori i, ako napravimo rekapitulaciju, mislim da je svojom politikom na Balkanu napravila veću štetu nego pet neprijateljskih ofanziva”, kazao je Radončić.

Tvrdi da Moskva, na Balkanu, želi da pokaže da NATO ne može da garantuje zaštitu svojim članicama.

“Rusija se pokazala kao loš komšija koji želi od svake teritorije da uzme, a ista stvar je i sa Srbijom, gdje vidimo njeno ponašanje prema Bosni, Crnoj Gori i Kosovu i to je isti princip ponašanja prema susjedima. Rusiji je stalo do Crne Gore, jer ako pokaže da NATO ne može da zaštiti svoju članicu, postigla je cilj”, poručio je Radončić.

Cijeli intervju pogledajte putem: https://youtu.be/BHvVXxuLMzE.